FREEBIES

Pantone Color(s) of the Year 2021: Resmi Rilis Inilah Trend Warna Tahun Kerbau

Written by Wihgi · 5 min read >
Pantone Color(s) of the Year 2021: Resmi Rilis Inilah Trend Warna Tahun Kerbau

Prakata

Tak terasa kita sudah di penghujung tahun 2020. Dan dalam hitungan hari akan menyambut tahun baru 2021. Yup, 2021 menurut kalender lunar Tiongkok adalah Tahunnya Kerbau. Dan Pantone Color di website resminya Pantone.com merilis trend warna untuk kebutuhan berbagai desain kita adalah warna abu-abu (Gray) dan Kuning (Yellow). Pantone color 2021 ini menarik gaez. Tentunya pilihan kedua warna ini akan diminati dan diprediksi menjadi trend di tahun 2021 mendatang.

 

Tentunya warna pantone ini tidak dipilih secara random. Sudah pasti melalui banyak riset yang dilakukan oleh tim Research & Development Pantone.com. Mungkin kita kepikiran untuk mengambil salah satunya saja? Eits, tunggu dulu. Awalnya aku juga kepikiran seperti itu, namun ternyata kombinasi 2 warna kuning dan abu-abu ini termasuk kombinasi warna yang unik. Aku mencoba membanyangkannya jika kuning adalah cahaya, maka abu-abu ini adalah bayangannya. Jadi, kombinasi 2 warna ini saling melengkapi. Silakan nanti temen-temen perhatikan lagi 2 kombinasi warna ini ke dalam beberapa template di bawah.

Ok gaez, yuk kita cermati lagi seperti apa sih warna Gray and Yellow yang di rilis oleh Pantone. Abu-abunya yang gimana sih? Atau abu-abunya seberapa sih? Warna kuning-nya yang seperti apa sih? Color code-nya apa? Untuk menjawab itu semua, di blog ini saya akan menyajikan apa yang sudah Pantone.com rilis.

Ultimate Gray

Abu-abu atau Gray yang dimaksud oleh Pantone adalah yang seperti ini:

  • RGB 147 149 151
  • Hex / HTML:  #939597
  • PANTONE: 17-5104 TCX

 

Illuminating

Yellow atau warna kuning yang di rilis oleh Panton adalah yang seperti ini:

  • RGB 245 223 77
  • Hex / HTML: #F5DF4D
  • PANTONE: 13-0647 TCX

 

Arti Warna Pantone Color 2021

Setelah teman-teman memahami warna abu-abu dan kuning di atas, alangkah baiknya teman-teman juga mengetahui arti warrna abu-abu dan kuningnya.  Kita mulai dengan warna Abu-abu yang memiliki arti solid dan fleksibel, sehingga warna ini memiliki arti ketenangan, kemantapan dan ketahanan.

Lalu warna kuningnya bunga, buah, dan matahari. Kuning adalah warna kreatifitas, harapan dan ide-ide segar. Kuning memiliki energic, menyinari, semangat, dan hangat. Warna yang menyenangkan, bukan?

 

“The union of an enduring Ultimate Gray with the vibrant yellow Illuminating expresses a message of positivity supported by fortitude. Practical and rock solid but at the same time warming and optimistic, this is a color combination that gives us resilience and hope. We need to feel encouraged and uplifted; this is essential to the human spirit.”

Leatrice Eiseman, Executive Director of the Pantone Color Institute.

 

Creative Assets of Freepik & Elements Envato

Ok gaez, setelah saya menyampaikan trend warna tahun 2021 versi Pantone, saya akan melanjutkan untuk membagi creative assets, template desain maupun stock yang resmi di rilis oleh Freepik dan Elements Envato. Tentunya desain-desain yang saya bagikan di sini bisa temen-temen download secara gratis. Mungkin beberapa temen-temen ada yang bertanya kenapa harus download di blog saya? Kok tidak langsung ke Freepik dan Envato Elements? Baik, saya coba jawab dulu yang Freepik.

Freepik sudah merilis artikel berjudul Pantone Color(s) of the Year 2021: A Shout-out to Optimism and Strength dan di artikelnya membagikan banyak aset kreatif dari berbagai jenis dan format. Sayangnya, kalian harus mendownload 1 bundle file yang kapasitasnya yaa lumayan besar 500-an MB. Mungkin dari sekian banyak aset template yang dibagikan oleh Freepik ternyata ada yang tidak Anda sukai. So, saya di sini akan membagikan tiap preview-nya, kalian bisa download file-nya. Otomatis, kalian akan hemat kuota, space memori dan waktu.

Next, Envato Elements: Pantone Color(s) of the Year 2021: Ultimate Gray & Illuminating Yupp, sudah jelas kalo aset di envato elements tidak bisa di download secara gratis. Jadi lewat blog-ku ini akan memberikannya secara gratis. Setiap preview akan di sertakan link-nya. Jadi kalian bebas memilih. Kabar baiknya lagi, karena preview-nya mayan banyak, dan kalian ingin mendownload semuanya, saya sudah siapkan juga link-nya.

UPDATES:

SHARE COLOR OF THE YEAR 2021

Have fun with the Pantone 2021 Color of the Year! Explore different Facebook and Instagram filters that bring Illuminating and Ultimate Gray into your augmented reality, or build and share palettes featuring these colors from the Pantone Connect digital color platform.

Explore Facebook Filters 

Explore Instagram Filters 

Start Building Palletes 

 

Oke gaez, silakan download sepuasnya, jangan lupa untuk share and applause this post. Thank you

 

ENVATO ELEMENTS

Pantone Color(s) of the Year 2021: Ultimate Gray & Illuminating

1. Minimal Business Card

pantone color 2021

Minimal Resturant / bar / hotel Business Card template Suitable for any kind of business like Corporate Business, Agency, Creative, Blog, Magazine, Retail, Photographer, Artist, Designer, Freelancers and much more. Layers and Smart Objects are very well-organized and structured, you can easily customize the design and color as per your need. Design is clean and professional.

This theme is perfect for a wide range of business types, so you can reach todays markets and boost up your business. Free font used info can be found on documentation on download file.

Download

 

2. Soleil Flowers

pantone color 2021 pantone color 2021 pantone color 2021 pantone color 2021

Soleil Flowers – hand painted floral watercolor and pencil clip arts. – Ideal for invitations, wedding invitations, handmade craft items, scrap booking, printed paper items and more.

  • 40 x png file (separate flowers and arrangements)
  • 300 dpi
  • size: 3300x2100px, 2700x2500px, 700x660px

All files are in PNG format with transparent background and 300 dpi resolution. Perfect for using with any editing program, without special requirements.

Download

 

3. Grayscale

Grayscale Brochure is beautiful and cool layout for Adobe InDesign. Print ready or export as PDF.

Intelligent, beautiful and informative Grayscale Brochure Brochure is layout for art, design, photography, architecture, music, film and performance.

Grayscale Brochure is a professional quality, easy to use artwork. Featuring minimal design, excellent use of white space and strong font use, this template is packed full of great page layouts suitable for a wide variety of projects.

This document is primarily functional, with free fonts and wonderful images from photographs and authors from all over the world. The layout is inspired by the city of New York, black and white films and the great artist Woody Allen.

Layouts can easily be mix and matched, simply use elements from the supply designs to create your own unique layouts.

This is 26 unique pages stylish InDesign template – fashionable, trendy, clean, elegant, professional and importantly multipurpose. You can use this template for any kind of industries such as fashion, design, photography, art, social, humanity and businesses.

This template also fully editable. Any elements used in the template such as text, graphic elements, images, layout are easy to customize.

You can print at home or in the office, on your printer or in professional print shop.

Grayscale Brochure layout includes:

  • INDD: Compatible files for Adobe InDesign CC – US Letter
  • IDML: Compatible files for Adobe InDesign CS4, CS5, CS6 – US Letter
  • PDF HD Preview
  • PDF Help File

Features:

  • InDesign template
  • Print dimensions: US Letter (8.5 by 11.0 inches)
  • Print ready, CMYK, 300 DPI, bleeds
  • 26 unique layouts
  • Master pages
  • Grid layout
  • Character and paragraph styles
  • Automatic page numbering
  • Edit brand colors through palette
  • Images, texts and graphics on separated layers
  • Easy to customize
  • Free fonts used

Download

4. Gray Instagram Posts & Stories

 

Gray Instagram Posts & Stories

This pack saves your time to increase your follower or your costumer as a store and personal. We design them with catchy looks with using bold and thin typography. This product size is compatible with all new device screen resolution, such a Iphone 11 pro, Iphone 11, etc.

ZIP Folder Containing :

  • 6 PSD / 1200x1200px / 72 dpi
  • 6 PSD / 1200x2132px / 72 dpi
  • Only using free font, download link include

Easy to use with double Click :

  • Using Smart Object
  • Using Vector Shape
  • Using Solid Colors

Note : Photo is not include

Download

5. Art and Exhibition Magazine Editorial Template

pantone color 2021 pantone color 2021 pantone color 2021 pantone color 2021

Magazine Template for Adobe InDesign. Design for multipurpose magazine. Perfect for your business and to promote your next publication. Easy to use. Compatible with Adobe CS4 or latest version.

FEATURES

  • InDesign .indd & .idml
  • 40 unique pages
  • A4 & US Letter format
  • 3 mm bleed
  • Automatic page numbering
  • Paragraph style
  • Image & text are on separated layers
  • 300 DPI resolution
  • Free fonts used
  • Fully Editable
  • Help PDF file Included

NOTE : Images not included inside download package

Download

6. Video blogger – flat design style illustration

Video blogger – flat design style vector illustration. High quality black, white and yellow composition with a creative man streaming online in front of the camera, sitting on a chair, talking.

ZIP includes:

  • editable EPS10 vector file format
  • high quality JPG.

Download

7. Yellow Coffee Cafe

This stock photo is 2448px by 2448px. Ideal for any project that requires Yellow, Cafe, Coffee.

Download

Sisanya silakan klik banner di bawah ini untuk melihat koleksi lainnya. 

Pantone Color 2021

Jika ada yang tertarik teman-teman bisa request saya di halaman ini: Request Envato Elements
 
FREEPIK

Pantone Color(s) of the Year 2021: A Shout-out to Optimism and Strength

Freepik Pantone Color 2021

Download

Freepik juga sudah mengumumkan bahwa untuk memeriahkan Pantone Color of The Year 2021 teamnya sudah membuatkan koleksi vector, photo and PSD collections seperti yang ada pada banner di bawah ini. Silakan klik bannernya untuk melihat koleksinya. Dan klik download untuk request download freepik premiumnya.

Pantone Color 2021 Freepik1

Download 

Written by Wihgi
An Indonesian digital natives, tech savvy generation. Blogging about internet of things, marketing, photography, music, tools. Sharing my review, tips & trick. Work as Freelancer. And still a lifetime learner. Profile

Komentar Kamu?